Війна
18 лютого 2015
Муженко повинен піти у відставку слідом за Гелетеєм - Семенченко
Таку думку він висловив з огляду на ситуацію під Дебальцевим
news-image

Комбат "Донбасу" та народний депутат Семен семенченко заявив, що, на його думку, глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повинен піти у відставку, як це зборив екс-міністр оборони Валерій Гелетей.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Що нам завадило в Дебальцевим? Та все теж. Сил і коштів було достатньо. Проблема в командуванні та координації дій. Вони нижче плінтуса. Відсутня персональна відповідальність. Говорячи простою мовою Муженко повинен піти. Слідом за Гелетеєм. Ще навересні. На жаль, тоді ми були ще надмірно довірливими цуценятами в політиці і не знали як працює ця машина. Тепер знаємо. Начальник Генштабу повинен бути притягнутий до відповідальності. Крапка", - пише нардеп в своєму ФБ.

За його словами, він, Дмитро Ярош та командири ряду інших добровольчих підрозділів виробили спільну позицію.

"Всупереч всім спробам нас розколоти. Вироблена загальна позиція і в комітеті ВР з безпеки та оборони. Зараз нам важливо утримати "дорогу життя" і ми це зробимо. Бездарне керівництво повинне піти і припинити гробити життя наших пацанів. Ми це теж зробимо. З вашою допомогою", - пише Семенченко.

Крім того, він закликав готуватись до великої "інформаційної битви".

Нагадаємо, що сьогодні українські військові залишають Дебальцеве. Багато хто виходить з міста пішки – вже по трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи. Усі частини проривалися з боєм, розвідка пробила дорогу.  Бійці "Кривбасу" кажуть, що п'ять діб нічого не їли. Були в оточенні в Новогригорівці, під постійним мінометним обстрілом. Село, за словами військових, "стерли з лиця землі". За словами військових, поки що не всі українські формування змогли вийти з Дебальцевого.