Політика
19 квітня 2019
Дебати Порошенко-Зеленський: де і коли дивитися
Прямий ефір на телеканалі "UA: Суспільне" і радіотрансляція на "UA: Українське радіо" розпочнеться о 21:00 19 квітня.
news-image

Дебати Петра Порошенка і Володимира Зеленського відбудуться 19 квітня - в останню п'ятницю перед другим туром виборів. У результаті досягнутої домовленості кандидати зустрінуться на НСК "Олімпійський" о 19.00,  пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Передбачається, що онлайн-трансляція дебатів буде доступна на Facebook-сторінках кандидатів.

Для тих, хто збирається спостерігати за ходом дебатів безпосередньо в Києві - вхід на стадіон відкриють з 16:30 за попередніми списками, йдеться в анонсі заходу на Facebook.

Проведення передвиборчих дебатів заплановано і в ефірі Національної громадської телерадіокомпанії, відповідно до законодавства та постанови ЦВК.

Кожному з претендентів на пост глави держави буде надана можливість участі в дискусії в форматі "запитання-відповідь". Під час дебатів кандидати зможуть сказати "вступне слово", задати один одному до 5 питань і завершити виступ короткою промовою.

Тривалість офіційних дебатів становить 60 хвилин. Прямий ефір на телеканалі "UA: Суспільне" і радіотрансляція на "UA: Українське радіо" розпочнеться о 21:00 19 квітня. Інші телеканали також можуть транслювати дебати безкоштовно.

Якщо один з учасників або ж обидва не прийдуть в призначений час на ефір "Суспільного", протягом години буде транслюватися нейтральне відео з рухомим рядком про те, що кандидати на пост президента, не з'явилися для участі в дебатах, повідомили в НСТУ.

У разі присутності на дебатах тільки одного кандидата, йому нададуть весь час ефіру для передвиборчої агітації.

Дотримуватись правил безпеки та здорового глузду закликають прихильників обох кандидатів у президенти України, які прийдуть на дебати 19 квітня на НСК "Олімпійський". За їхнім перебігом і за поведінкою українців буде спостерігати весь світ.

Читайте також:Ми очікуємо до 60 тисяч громадян України, які прийдуть послухати і підтримати своїх кандидатів, - Аваков