Політика
19 квітня 2019
Вакарчук міг би стати кращим президентом, ніж Зеленський, — Френсіс Фукуяма
Френсіс Фукуяма був одним із тих, хто працював зі Святославом Вакарчуком під час його навчання у Стенфордському університеті та підтримував співака його в громадській діяльності.
news-image

Український виконавець Святослав Вакарчук міг би стати кращим президентом, ніж комік Володимир Зеленський. Таку думку в коментарі Громадському висловив політолог, філософ, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма. Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

«Думаю, Святослав Вакарчук міг би стати набагато професійнішим президентом, він провадив би зваженішу політику і зміг би зібрати набагато кращу команду. Але цього не сталось, тож нам залишається сподіватися на краще з паном Зеленським. На мою думку, дуже погано, що Слава Вакарчук не балотувався. Якщо Зеленського оберуть, у нас не буде вибору, окрім як сподіватись, що він виявиться достатньо гідним президентом», — сказав Фукуяма.

На запитання, чи вбачає він ризики в можливій перемозі Зеленського на виборах, політолог відповів:

«Звісно, у цьому є ризики. Ніхто не знає, що він збирається робити і чому він віддає перевагу. Яка в нього буде політика, які кадрові рішення? Безперечно, тут є ризики».

Френсіс Фукуяма був одним із тих, хто працював зі Святославом Вакарчуком під час його навчання у Стенфордському університеті та підтримував співака його в громадській діяльності. У своїх публічних виступах він часто згадував, що українській політиці потрібна свіжа кров і нові обличчя з-поза системи.

Читайте також:В Росії створили портрет Зеленського з цукерок Рошен (фото)