Політика
19 квітня 2019
Дебати на «Олімпійському» транслюватимуть понад 20 закордонних каналів
Дебати на НСК та у студії Суспільного матимуть відкритий сигнал, який зможуть прийняти всі канали.
news-image
Дебати кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського, які відбудуться увечері 19 квітня на НСК «Олімпійський», транслюватимуть понад 20 закордонних каналів.

Про це заявив голова правління Суспільного Зураб Аласанія в ефірі «112 Україна», пише «Є!».

За його словами, дебати на НСК та у студії Суспільного матимуть відкритий сигнал, який зможуть прийняти всі канали.

Він додав, що з трансляцією зі стадіону не все гладко, оскільки такі дебати розцінюють як політичну агітацію і їхній показ кандидати мають оплачувати зі своїх фондів.

«Немає впевненості, що це просто зійде з рук. Закордонним (телеканалам — ред.) — спокійно, а нашим — питання. У законі зазначено тільки про сигнал офіційних дебатів (у студії Суспільного — ред.), там вони повинні робити це безкоштовно. А про публічну дискусію на стадіоні питання ще стоїть. Чим ризикують канали? Наприклад, штрафами від Нацради з питань телебачення і радіомовлення або від ЦВК», — зазначив Аласанія.

Громадське почне стрімити біля «Олімпійського» з 16 години та транслюватиме дебати о 19.

За результатами першого етапу президентських виборів, у другому турі змагатимуться шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. Перший лідирував з різницею у 14.29%. Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.

Читайте також:Вакарчук міг би стати кращим президентом, ніж Зеленський, — Френсіс Фукуяма