Світ
19 квітня 2019
Популярність Макрона різко зросла після пожежі у Нотр-Дамі
Водночас соціологи попереджають: президенту не можна втрачати пильність.
news-image

Популярність президента Франції Еммануеля Макрона різко зросла у дні після пожежі у Соборі Паризької Богоматері. Про це свідчать результати опитування BVA-барометр для RTL, Orange та La Tribune, повідомляє «Є!» з посиланням на  "Європейська правда".

Зазначається, що такого рівня популярності у президента Франції не спостерігалося з вересня 2018 року. Найбільше підтримка Макрона – на 6 процентних пунктів – зросла серед пенсіонерів. Таким чином, вони оцінили жест щодо індексації малих пенсій через інфляцію.

Водночас соціологи попереджають: президенту не можна втрачати пильність. Зокрема, вони нагадують про паузу після проведення національних дебатів. Зазначається, що як тільки президент оголосить про нові заходи на втілення результатів дебатів, на країну можуть чекати нові суперечки. 

Пожежа в Нотр-Дамі почалася увечері 15 квітня, повністю загасити собор вдалося лише до ранку вівторка. В результаті пожежі впав шпиль і покрівля собору, сильно постраждав і інтер'єр. Пожежникам вдалося врятувати головні предмети мистецтва і релігійні артефакти, що зберігалися всередині Нотр-Дама, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, і туніку, яка, за переказами, була на Людовіку IX, коли він привіз вінець в Париж.


Читайте також:Собор Паризької Богоматері закриється на шість років