Події
19 квітня 2019
В Україні спростили перепланування приміщень
Дозвіл більше не потрібен.
news-image

Уряд вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, і після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

За його словами, тепер перепланування всіх житлових і нежитлових будівель і приміщень в них можна здійснювати без дозволу.

Це сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату та дерегуляції галузі, що, в свою чергу, може позитивно відбитися на позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом "Отримання дозволів на будівництво".

"У 2017 році Мінрегіон розробив перелік нескладних робіт в будівництві, які можна виконувати без дозволу, і після яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. В минулому році ми ініціювали розширення цього переліку для спрощення ведення діяльності в будівництві, а також поліпшення інвестклімату та дерегуляції галузі", - написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що в перелік були включені роботи з перепланування житлових і нежитлових будівель і приміщень в них (без втручання в несучі конструкції), які відносяться до об'єктів СС2 і СС3.

"Раніше це було можливо тільки для об'єктів СС1. Уряд підтримав ці зміни і тепер за спрощеною процедурою це можна робити за всіма житловими і нежитловими об'єктами", - пояснив заступник міністра.
Читайте також: Прикордонники розповіли, що за чотири роки побудували третину Стіни