Політика
26 квітня 2019
Володимир Зеленський фільмом «Слуга народу» дав людям надію, - юрист новообраного президента
Адвокат Ігоря Коломойського і юрист Володимира Зеленського був один з тих, хто його переконував йти в президенти.
news-image

Перші розмови про висунення шоумена Володимира Зеленського на пост президента були ще в 2015 році. Про це виданню «Новое время» і «Українська правда» розповів Андрій Богдан — адвокат олігарха Ігоря Коломойського і юрист новообраного президента Володимира Зеленського, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

На питання журналістів про те, чи дійсно він суттєво сприяв тому, щоб Зеленський йшов на президентство він відповів: 

«Так, це абсолютна правда. Я один з тих, хто його переконував».

Він додав, що познайомився з Зеленським більше п'яти років [тому]. За його словами, це було ситуативне спілкування у колі спільних знайомих. Потім «були світоглядні, філософські зустрічі».

Тоді Богдан працював радником голови Дніпропетровської ОДА. 

«А потім, коли народний депутат Борис Філатов був обраний міським головою, там звільнився мажоритарний виборчий округ. І я його [Зеленського] набрав, попросив зустрічі. Заради цього я навіть спеціально прилетів в Одесу, з ним зустрівся. Тоді Богдан пропонував Зеленському балотуватися в депутати по мажоритарному виборчому округу. За словами Богдана у Зеленського тоді була позиція, що це неправильно, оскільки він міг втратити довіру, якщо б став просто одним з депутатів. «Ще до цього, у нас була одна зустріч в одному ресторані з друзями. І жарти про "Слугу народу" і президента ... Для мене це були зовсім не жарти, а серйозна фраза, яку я йому сказав: "Володя, ти взагалі розумієш, що фільмом "Слуга народу" ти дав людям надію? І якщо ти навіть не спробуєш це зробити, то певним чином їх кинеш, підведеш. Напевно, воно тобі не треба, але вони цього чекають. Виграєш ти або не виграєш — це інше питання. Але якщо ти цього не зробиш, то точно ти чергова особа, якій люди довірилися, і ти їх підведеш", - розповів юрист.

Знову Богдан зустрівся із Зеленським, щоб конкретно говорити про президентство, вже в 2018 році. У березні того року вони замовили перше соцопитування, в якому зазначався Володимир Зеленський. За словами адвоката, в ньому шоумен зайняв 6-е місце. 

«Я йому показав цю соціологію, сказав: "Дивися, ти слова не сказав, що ти йдеш у політику, а вже маєш чудовий стартовий майданчик. Знову ж таки, якщо ти цього навіть не спробуєш зробити, то суспільство отримає черговий "кидок"», - сказав Богдан.

Читайте також:У Порошенка дорікнули Зеленському, що махнув до Туреччини