Світ
27 квітня 2019
В Австралії знищать мільйони диких кішок (відео)
Спеціальна отруйна речовина виготовляється на фабриці неподалік від міста Перт.
news-image

Австралійська влада планує вбити до 2020 року два мільйони диких кішок, які загрожують екосистемі країни. У 2015 році уряд приступив до масових вбивств тварин, які становлять серйозну загрозу для 27 видів гризунів, які перебувають на межі зникнення. Про це повідомляє британське видання The Sun, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Спеціальна отруйна речовина виготовляється на фабриці неподалік від міста Перт. Отруту поміщають в ковбаски, які скидають з повітря. Кішки помирають протягом 15 хвилин після того, як з'їдають отруєні «ласощі». Щоб знищити якомога більше тварин, деяких із них ловлять і вбивають.

Багато знаменитостей виступили проти цієї акції. Так, співачка і актриса Бріжит Бардо написала відкритого листа із закликом припинити «геноцид тварин». Однак є й ті, хто підтримує уряд. Австралія відома своєю унікальною дикою природою, і все, що є небезпечним для неї, на думку влади, має бути усунуто.

«Дикі кішки являють собою реальну і дуже серйозну загрозу для нашої екосистеми», — заявив колишній міністр охорони навколишнього середовища Австралії Джош Фріденберг (Josh Frydenberg).

 

Читайте також: У Бердянську через сказ тварин оголошено карантин