Стало відомо, скільки Україна заробляє на туризмі у Чорнобильській зоні
Про це в ефірі Громадського заявив директор з науки та розвитку компанії «Чорнобиль-тур», ліквідатор аварії на ЧАЕС Сергій Мирний.
news-image

Розвиток туризму у Чорнобильські зоні відчуження приніс до українського бюджету у 2017 році близько 200 тисяч доларів. Про це в ефірі Громадського заявив директор з науки та розвитку компанії «Чорнобиль-тур», ліквідатор аварії на ЧАЕС Сергій Мирний, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«В якийсь момент я зрозумів, що наступним етапом ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, його мотором, його рушійною силою буде саме Чорнобильський туризм. Ось цей запит, необхідність задовольняти потреби постійно зростаючої кількості людей… приводить до того, що там стало більше уваги приділятись інфраструктурі… А це нові робочі місця», — сказав Мирний.

Також він зазначив, що через збільшення кількості туристів до Чорнобильської зони постає необхідність у побудові нових хостелів, готелів, тощо.

«За оформлення кожної групи, документів, узгодження поїздки і супровід кожного туриста зона бере певну плату. Держава, за моїми оцінками, у позаминулому році (2017 рік, ред.) десь 200 тисяч отримала у бюджет від «чорнобильського туризму» у вигляді прямих платежів за прийом цих туристичних груп», — додав директор компанії.

Раніше у Мінекології повідомили, що кількість відвідувачів Чорнобильської зони за 3 роки зросла майже вдесятеро: з 8 тисяч до 70 тисяч. У 2018 році зону відчуження відвідали 63 тисячі туристів.

Читайте також: Сьогодні 33-тя річниця Чорнобильської катастрофи