Події
2 травня 2019
В Одесі вшанують пам’ять загиблих 2 травня
На Куликовому полі працює пропускний режим відвідування, встановлені 2 фільтраційних пункти пропуску.
news-image

В Одесі на Куликовому полі навпроти Будинку профспілок вже почали збиратися люди, щоб вшанувати пам’ять загиблих 2 травня 2014 року. Про це повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна", пише «Є!».

На Куликовому полі працює пропускний режим відвідування, встановлені 2 фільтраційних пункти пропуску: один на вхід навпроти центральної частини Будинку профспілок, другий – на вихід.

Поліцейські оглядають особисті речі. Люди приходять з квітами у руках та світлинами загиблих родичів та друзів.

На центральних вулицях міста та безпосередньо на Куликовому полі близько 2,5 тис. правоохоронців контролюють правопорядок, це нацгвардійці, патрульна поліція, спецпідрозділи Нацполіції та поліція діалогу. Також чергують медики, кінологи та вибухотехніки.

Сьогодні о 16:00 запланований мітинг жалоби, о 18:00 марш українського правопорядку, о 19:00 на Грецькій площі буде молебень за загиблими.

Нагадаємо, 2 травня 2014 р. в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 250 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.