Політика
2 травня 2019
Зі спільного в України та Росії залишився тільки кордон, — Зеленський
Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що єдине, що нині поєднує Україну та Росію — це кордон.
news-image
Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що єдине, що нині поєднує Україну та Росію — це кордон, пише «Є!» з посиланням на Громадське.
«Довго думав стосовно «много общего» між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з «общего» у нас залишилося тільки одне — це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів «общего». І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути», — заявив Зеленський.
«А заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. І «братськими» такі відносини точно називати не можна», — додав він.

Крім того Зеленський прокоментував шоу, яке анонсував російський федеральний канал. 

«Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним Президентом України. Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд — у мене немає амбіцій зробити політичну кар’єру в Росії», — заявив шоумен.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила про перемогу Володимира Зеленського на виборах президента України. Так, за результатами другого туру виборів Зеленський отримав 73,22% голосів виборців (13 541 528 людей), які взяли участь у голосуванні. Його опонент Петро Порошенко набрав 24,45% (4 522 450 людей).

Загальна явка у другому турі президентських виборів, який відбувся 21 квітня, склала 18 491 837 виборців (61,37%).

Читайте також:Партія Рабіновича і Медведчука займає другу позицію на виборах у ВР, - західні соціологи