Саудівська Аравія відмовилася від будівництва заводу з виробництва українського літака АН-132
В Саудівській Аравії військовий замовник сказав, що потрібна інша машина.
news-image

Компанія Taqnia Aeronautics (Саудівська Аравія) відмовилася від угоди з українським ДП «Антонов» щодо розробки та виробництва літака Ан-132, яку було укладено в 2015 році. Офіційна причина — зміна партнера у програмі в Саудівській Аравії, передає «Є!»

Коментуючи інцидент в інтерв’ю УНІАН, президент ДП «Антонов» Олександр Донець зазначив:

«Ми презентували програму керівництва Саудівської Аравії, продемонстрували перспективи будівництва заводу. Було виділено місце під нього. Компанія KACST (King Abdulaziz City Science and Technology) свої зобов’язання за першим договором виконала — оплатила роботи з будівництва літака-демонстратора. У свою чергу, «Антонов» побудував Ан-132D і почав його випробування. Однак з причин, не пов’язаних з ДП «Антонов», в Саудівській Аравії відбулася зміна партнера за програмою, і процес призупинився».


В Саудівській Аравії військовий замовник сказав, що потрібна інша машина. Тепер ДП шукає нового замовника та партнера — проект не заморожений.

«Нещодавно показали Ан-132D в Індії, — розповів Донець. — Літак справив добре враження. Багато в чому тому, що він створений на основі Ан-132, який добре зарекомендував себе в експлуатації індійськими ВВС. Тільки нова модель більш сучасна, має повністю цифрову кабіну, оснащена імпортними двигунами. Індія готова розглядати участь в проекті в рамках програми «Make in India», обов’язкова умова якої полягає в тому, що частина робіт має здійснюватися в Індії. Ми на це згодні. Підписали відповідний документ. Чекаємо завершення виборів в Індії. Думаю, скоро ситуація проясниться», — резюмував президент держконцерну.