Події
3 травня 2019
Українцям краще не їхати до Тунісу через терористичну загрозу, - МЗС
Триваючий збройний конфлікт у сусідній Лівії та складна внутрішньополітична ситуація в Алжирі мають негативний вплив на ситуацію у Тунісі.
news-image

У Міністерстві закордонних справ України рекомендують українцям утриматися від поїздок до Тунісу у зв'язку з ризиками підвищеного рівня терористичної загрози. Про це повідомляє консульська служба МЗС України, пише «Є!» з посиланням на 112.

"У Тунісі стартує туристичний сезон. У цьому зв’язку рекомендуємо українським туристам зважати на існуючі в цій країні безпекові ризики, обумовлені підвищеним рівнем терористичної загрози, ймовірністю проведення стихійних протестних акцій тощо", – йдеться у повідомленні.

Туристам радять враховувати, що триваючий збройний конфлікт у сусідній Лівії та складна внутрішньополітична ситуація в Алжирі мають негативний вплив на ситуацію у Тунісі.

Українці, що перебувають на території Туніської Республіки, мають дотримуватися таких рекомендацій:

- виявляти підвищену пильність та обережність, утримуватися від відвідування місць надмірного скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах, не вступати у суперечки з місцевим населенням з релігійних та соціально-політичних питань;

- завжди мати при собі документи, які посвідчують особу та законність перебування в Тунісі, неухильно виконувати вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів; за можливістю мати при собі мобільний телефон із сім-карткою місцевого оператора мобільного зв’язку (сім-картки можна придбати у всіх міжнародних аеропортах Туніської Республіки за пред’явленням паспорта громадянина України для виїзду закордон);

- не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки, максимально обмежити пересування у нічний час;

-утриматися від поїздок до туніських вілаєтів Кассерін, Кеф, Сіді Бузід, Кбілі, Дуз, Кайруан, Татауін, Меденін, а також в прикордонні з Лівією та Алжиром території;

- у разі бажання здійснити туристичну подорож країною, слід обирати групові екскурсії за класичними маршрутами та у супроводі представника туроператора або компанії, що організовує екскурсію;

- при виборі місця відпочинку надавати перевагу готелям, розташованим в найбільших туристичних центрах країни (міста Туніс, Хаммамет, Сус, Магдія, Набель, Монастір, Табарка, Тозер, острів Джерба тощо).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози безпеці та життю громадянам України слід невідкладно звертатися до правоохоронних органів Тунісу (особисто або за номером телефону - 197) та до Посольства України в Туніській Республіці за номером телефону (+216) 94 127 342 (працює цілодобово).

Нагадаємо, що в антиурядових маршах в Алжирі та інших містах брали участь десятки тисяч людей. Вони вимагали від президента Абделазіза Бутефліки відмовитися від висунення на п'ятий президентський термін. Ці протести стали найбільшими після "арабської весни" 2011 року. Бутефліка, який керує Алжиром з 1999 року, на публіці з'являвся лише кілька разів після перенесеного інсульту у 2013 році. Внаслідок протестів постраждали майже 200 осіб.

Фактичний військовий диктатор більшої частини Лівії, головнокомандувач Лівійської національної армії, фельдмаршал Халіфа Хафтар 3 квітня цього року віддав наказ розпочати операцію"Визволення Тріполі". Офіційна мета операції – зачистка столиці від збройних формувань.

На початку квітня 2019 року Рада Безпеки ООН закликав війська Лівійської національної армії, якими командує Халіфа Хафтар, припинити всі військові дії.

Раніше повідомлялося, що у результаті наступальних дій повстанців Лівійської національної армії фельдмаршала Халіфи Хафтара на Тріполі загинула 21 людина. 

Читайте також:В Індії масові евакуації через потужний циклон