Суспільство
3 травня 2019
Безкоштовні щеплення можна буде отримати в приватних клініках
Із 1 червня зробити вакцинацію відповідно до національного календаря щеплень можна буде зробити у приватних клініках.
news-image

Із 1 червня зробити вакцинацію відповідно до національного календаря щеплень можна буде зробити у приватних клініках. Для цього у них повинен бути підписаний договір з Національною службою здоров'я.

Щеплення будуть безкоштовними для всіх пацієнтів, оскільки вакцини закуплені за бюджетні кошти, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Є!» з посиланням на "Сегодня".

При цьому приватні пологові будинки та неонатологічні центри будуть забезпечуватися вакцинами для немовлят (БЦЖ і для профілактики гепатиту В) навіть в тому випадку, якщо вони ще не працюють з Нацслужбою здоров'я.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я дозволили лікарям-підприємцям вакцинувати пацієнтів і осучаснили вимоги до процедури. Наказ МОЗ від 1 лютого скасував поняття "кабінет вакцинації". Головне, щоб "пункт" був оснащений холодильником (або сумкою-холодильником) для зберігання вакцин, термометрами, аптечками для невідкладної медичної допомоги, кушеткою для огляду і засобами гігієни.

У приватних клініках нововведення вітають. Додають, що ініціатива МОЗ може посприяти зростанню кількості приватників, які підпишуть договори з НСЗУ.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун наголосила, що дієвість та безпечність вакцин доведена наукою. Тому не слід вірити поширеним аргументам, які говорять про зворотнє.

Читайте також:Зарплата Супрун удвічі менша, ніж у заступників: скільки отримує глава МОЗ