Політика
18 лютого 2015
Уряд схвалить річну цільову програму співпраці між Україною та НАТО
Країни-члени НАТО планують відкрити додатково три фонди, які будуть працювати в Україні
news-image
Кабмін схвалить і подасть на розгляд президенту річну цільову програму співпраці між Україною і НАТО, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
 
Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу партії "Народний фронт".

Яценюк наголосив, що Кабінет Міністрів передбачає "низку новел" у посиленій співпраці з Альянсом. У рамках співпраці між Україною і НАТО виконуватимуться п’ять основних блоків завдань.

Перше – це модернізація систем зв’язку і обмін інформацією для ЗСУ. Другий блок – це перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців. Ще одна сфера співпраці з НАТО – це програма фізичної реабілітації, в тому числі протезування українських вояків. Наступний блок – логістика і стандарти. Глава уряду повідомив, що вже зараз в цивільному бюджеті НАТО доступно 200 тисяч євро на проведення модернізації логістичної складової українських Збройних Сил.

Яценюк також наголосив, що Україна та НАТО також мають співпрацювати у сфері кіберзахисту.

Окрім того, країни-члени НАТО планують відкрити додатково три фонди, які будуть працювати в Україні, зокрема щодо удосконалення системи командування й обміну інформацією, а також стосовно перезахоронення радіоактивних відходів.