Події
5 травня 2019
Росіянам заборонили анонімно користуватися месенджерами
Тепер адміністрація месенджерів має перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора.
news-image

У Російській Федерації із неділі, 5 травня, адміністрації месенджерів мають ідентифікувати своїх користувачів за номером мобільного телефону. Як передає «Є!» із посиланням на Укрінформ, сьогодні набула чинності відповідна постанова російського уряду.

"Тепер месенджери мають перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, зі свого боку, протягом 20 хвилин зобов'язаний надати запитувану інформацію. Якщо оператор не встиг відповісти або номера телефону не виявилося в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою", - йдеться в повідомленні.

У разі якщо мобільний оператор знаходить у своїй базі номер телефону, він зобов'язаний вказати, якими месенджерами користується абонент і присвоїти йому спеціальний ідентифікаційний код.

Воночас адміністрація месенджера буде зобов'язана обмежити можливість користувачам, які не пройшли процедуру ідентифікації, надсилати або отримувати повідомлення всередині сервісу.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Роскомнагляд почав блокувати месенджер Telegram за відмову його адміністрації надати Федеральній службі безпеки ключі для дешифрування листувань користувачів. Відтоді месенджер офіційно блокують, що призвело до порушень у роботі банків, онлайн-магазинів, соцмереж та інших сервісів.

При цьому сам Telegram продовжує працювати, хоча і зі збоями.

Читайте також: Німецькій спецслужбі хочуть дати право перехоплювати вміст чатів