Події
6 травня 2019
ГПУ викликала Порошенка на допит
Порошенко викликаний для допиту у справах про злочини проти євромайданівців.
news-image

Генеральна прокуратура України викликала на допит чинного президента Петра Порошенка, пише «Є!» з посиланням на today.

Відзначається, що Порошенка викликають на допит 7 травня 2019 року.

Відомо тільки, що Порошенко викликаний для допиту у справах про злочини проти євромайданівців. Також від нього очікують підписання протоколу допиту, який відбувся ще в листопаді 2016 року.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив інформацію про виклик Порошенка на додатковий допит на вівторок, 7 травня.

Горбатюк нагадав, що злочини проти учасників Революції Гідності не завершилися через відсутность підтримки з боку керівництва України та правоохоронних органів.

«На жаль, тієї допомоги, підтримки, яка була потрібна і яку, насамперед, декларували, слідчі її не отримували. Саме від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів», — сказав він.

Горбатюк також додав, що була допомога від оперативних підрозділів СБУ та МВС тільки в частині розслідування використання «тітушек» на Майдані.

Він зазначив, що повну підтримку слідчі отримувалу тільки від сімей Небесної Сотні, їх адвокатів, представників громадських організацій.

При цьому прокурор заявив, що 36 осіб, яким було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів під час подій 2013-2014 років, продовжують працювати в правоохоронних органах. Один з підозрюваних — діючий співробітник СБУ.

Читайте також:Грузинська прокуратура підозрює українку в торгівлі дітьми