Війна
8 травня 2019
Ворог посилив обстріли на Донбасі - двоє українських військових загинули, троє поранені
Протягом минулої доби, 7 травня, збройні формування РФ 25 разів порушили режим припинення вогню.
news-image

Протягом минулої доби, 7 травня, збройні формування РФ 25 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Крім того, один український боєць загинув через обстріл 8 травня.

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, ворог 12 разів застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, танкові гармати та міномети калібрів 120 і 82 мм. Бойовики також обстрілювали українських захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. В межах ділянки розведення біля Станиці Луганської Об'єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. За даними розвідки, 7 травня трьох окупантів було знищено, ще двох – поранено.

Також ЗСУ знищили дві бойових машини піхоти противника та довготривалу вогневу споруду. Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції ОС в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід", що призвело до загибелі українського бійця. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються. Раніше бойовики з мінометів обстріляли Троїцьке, міни влучили на територію школи та церкви. 

Читайте також:Facebook видалила приблизно 100 пов'язаних із РФ акаунтів, які поширювали дезінформацію про Україну