Україна
8 травня 2019
Українська діаспора закликає світ заборонити радянські символи
Міжнародній спільноті варто засудити злочини радянського режиму та заборонити розміщення його символіки.
news-image
Міжнародній спільноті варто засудити злочини радянського режиму та заборонити розміщення його символіки.

Таку думку висловив президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

“СКУ закликає міжнародну спільноту засудити злочини радянського тоталітарного режиму та гібридну війну Путіна проти України й її народу. Слід заборонити розміщення в публічних місцях та на спорудах таких символів, як радянський серп і молот та георгіївська стрічка, що уособлюють ненависть й терор”, - сказав Ґрод.

Він додав, що “антиукраїнське насильство і злочини на ґрунті ненависті, які явно організовані за участі дипломатичної і державної підтримки Росії, й кількість яких зростає, мусять бути зупинені урядами в усьому світі”.

“Ми закликаємо міжнародну спільноту, уряди і правоохоронні органи вжити активних заходів для запобігання подальшим антиукраїнським злочинам на ґрунті ненависті у всьому світі”, - прокоментував президент СКУ напад учасників акції “Безсмертний полк” на членів української громади Португалії.

У неділю 5 травня учасники акції «Безсмертний полк» у Лісабоні напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору. Українські активісти написали у поліцію заяви про вчинення нападу.

Напередодні проведення 5 травня 2019 року в м.Лісабон ходи «Безсмертний полк» Посольство України звернулося до португальських офіційних установ, за підтримки яких проводитиметься ця акція, з проханням уникнути повторення минулорічної ситуації, коли була використана заборонена в Україні символіка терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Читайте також:Радник Зеленського: «Ми не здатні протистояти Росії»