Політика
9 травня 2019
Мураєв, Гончаренко і Геращенко лідирують в рейтингу перебіжчиків української політики, - ЗМІ
Журналісти назвали «ТОП політичних перебіжчиків».
news-image

Лідер партії «Наші» Євген Мураєв, народні депутати Олексій Гончаренко і Антон Геращенко очолили рейтинг «ТОП перебіжчиків української політики». Про це йдеться в матеріалі, опублікованому   Голос.юа, передає «Є!»

«Лідерські позиції в рейтингу «ТОП перебіжчиків української політики» посів народний депутат і поки ще лідер партії «Наші» Євген Мураєв. Він так часто змінював своїх союзників, однопартійців і просто однодумців, що зараз ніхто точно не може сказати, чи не «кидане» Мураєв свій власний політичний проект і чи не подасться під крильце ще кому-небудь з українського політичного бомонду», - йдеться в статті.

У Голос.юа нагадали, якими саме вчинками Євген Мураєв заслужив перше місце в рейтингу.

«У 2018 році він був членом політичної партії «За життя» та мав репутацію молодого, перспективного політика. Однак з цим статусом він швидко розпрощався, коли зі скандалом вилетів з партії. Щоб насолити колишнім товаришам, Мураєв унадився регулярно ходити з доносами в Службу безпеки України, а також в Адміністрацію президента Порошенка - за вказівками», - наголошується в матеріалі.


Втім, навіть це не стало «кінцевою зупинкою» Євгена Мураєва на шляху зради.

«На останніх президентських виборах він висунувся як кандидат, але, тверезо оцінивши свої мізерні шанси, вирішив зробити ще один «хід конем». У самий розпал виборчої кампанії знявся з виборів і закликав виборців замість нього підтримати старого регіонала, а нині «опоблоківця» - Олександра Вілкула, чим остаточно заплутав електорат і поховав своє подальше майбутнє у великій політиці», - констатує Голос.юа.

Другу сходинку рейтингу посів нардеп Олексій Гончаренко, якого доля теж «розфарбувала в усі кольори веселки». У статті нагадується про те, що до Революції Гідності він був затятим прихильником Віктора Януковича, потім став підтримувати Петра Порошенка, а після виборів-2019 відразу ж почав «загравати» з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

«Ще один яскравий приклад «непотопаючого перебіжчика» в українській політиці - це, безумовно, Антон Геращенко. Спочатку він потрапив в український парламент і «велику політику» завдяки тісній дружбі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Однак ще до цього він демонстрував «готовність до співпраці» з новим на той момент президентом Петром Порошенком. Але після першого туру президентських перегонів, коли стало зрозуміло, що шансів на перемогу у Порошенка практично немає, Геращенко вирішив: «Пора перевзуватися». Він поступово і обережно став підмазуватися до нового фаворита - Володимира Зеленського», - робить висновок Голос.юа.
Читайте також: Святослав Вакарчук йде на парламентські вибори