Події
18 лютого 2015
Представнику ЄБРР довелося рознімати Ляшко і Гонтареву у Верховній Раді (відео)
Тассейман спочатку шоковано дивився на Ляшка, а потім піднявся спробував відтіснити нардепа від глави НБУ
news-image

Керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з фінансових установ Нік Тассейман на слуханнях у Верховній Раді заступився за голову Нацбанку Валерію Гонтареву в суперечці з лідером Радикальної партії Олегом Ляшко.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-Україна".

Так, у ході свого виступу Ляшко нагадав, що неодноразово вимагав від Гонтарєвої покинути пост глави Нацбанку за рекордну девальвацію національної валюти в 2014 році.

Коли час, відведений на виступ нардепа, закінчилося, Ляшко вийшов з-за трибуни і попрямував до сесійної зали, до місця, де сиділа Гонтарєва. Він продовжив пред'являти їй зауваження.

Сидів поруч англомовний представник ЄБРР Нік Тассейман, спочатку шоковано дивився на Ляшка, а потім піднявся зі свого місця і спробував відтіснити нардепа від глави НБУ.

Читайте також:Олег Ляшко закидав голову Національного банку Валерію Гонтарєву «доларами» під час її виступу у Верховній Раді (відео)

До нього приєдналися інші нардепи, які розвели їх в різні боки.

Раніше сьогодні під час свого виступу в ході парламентських слухань Тассейман подякував Гонтарєвій за її роботу у підвищенні прозорості банківської системи України.

"ЄБРР вітає позитивну и продуктивну роботу НБУ в підвищенні стандартів пруденційного нагляду та прозорості... Але ще багато чого треба зробити", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Ляшко закидав Гонтарєву фальшивими доларами. Також в залі засідань парламенту.