Суспільство
10 травня 2019
«Євробляхери» висунули нові вимоги до влади
Наступного тижня у столиці відбудеться масова акція протесту – сотні, а то й тисячі учасників всеукраїнського руху АвтоЄвроСила, зберуться на вул. Грушевського.
news-image

Наступного тижня у столиці відбудеться масова акція протесту – сотні, а то й тисячі учасників всеукраїнського руху АвтоЄвроСила, зберуться на вул. Грушевського. Цього разу, вони висуватимуть ряд вимог під стінами Верховної Ради. Чого саме вимагатимуть мітингувальники, з’ясовували Знай.ua, пише «Є!».

Країни Європи не розуміють того, що відбувається в Україні

Враховуючи умови життя середньостатистичного українці, чимало людей не можуть дозволити собі придбати новеньке комфортабельне авто, ціни на ринку вживаних машин теж досить високі. Тож з відкриттям європейського ринку б/у машин населення видохнула з полегшенням. Та недовго радість протривала.

“Народні депутати проголосували, а президент Порошенко підписав антинародні-грабіжницькі закони № 8487 і 8488. Це стало його однією з найбільших помилок. Він не захотів піти назустріч українцям і дозволити нам всім купувати і користуватися доступними європейськими автомобілями, що можуть робити більшість громадян інших європейських країн. Для них це норма. Литва, Естонія, Болгарія, Чехія, Польща і всі інші країни Європи не розуміють того, що відбувається з цим питанням в Україні”, – зазначає керівник ГО АвтоЄвроСила в Запоріжжі Владислав Погорєлов.

З прийняттям цих законів придбання доступного автомобіля в європейських сусідніх країнах перетворилося, м’яко кажучи, на знущання та відкритий грабіж.

“Перший закон № 8487 дозволяє розмитнити авто на іноземній реєстрації, при цьому сума розмитнення становить від 100 до 200% від вартості самого авто, що є грабунком практично всіх економічно активних громадян, яких в Україні залишилося сьогодні не так вже й багато. Другий каральний закон № 8488, в якому передбачені штрафи в 170000 гривень та конфіскація автомобіля, який не був розмитнений до 23 травня 2019 року. Обидва закони спрямовані проти громадян України та суперечать міжнародній практиці”, – підкреслює Владислав Погорєлов.

Як відзначив керівник запорізького ГО АвтоЄвроСила, чиновники захотіли повісити ще й шалені штрафи, а потім за допомогою поліції просто відбирати автомобілі – поліція і митниця вже готові виписувати штрафи і конфіскувати майно.

Вимоги до діючого та в очікуванні нового Парламенту

Представники АвтоЄвроСили вже підготувала ряд конкретних вимог, які учасники заходу висуватимуть під будівлею Верховної Ради.

“Ми вимагаємо від народних депутатів проголосувати за продовження дії закону про розмитнення № 8487 і, відповідно, відсунути старт роботи карального закону № 8488 мінімум на півроку – до того моменту коли в країні пройдуть парламентські вибори і ситуація зміниться. Це єдиний шанс для народних депутатів проявити турботу про мільйони українських сімей, дати час заробити людям на розмитнення, не позбавляючи їх часто єдиного джерела доходу”, – наголошує керівник ГО АвтоЄвроСила в Запоріжжі Владислав Погорєлов.

“Як можна за річ б/у брати податок в 200% – авто нічим не відрізняється від телевізора”

Користувачі соцмереж активно підтримують позицію представників АвтоЄвроСили.

“За ці закони потрібно судити тих, хто їх придумав, це грабіж населення. Як можна за річ б/у, брати податок в 200%, але ж авто нічим не відрізняється від куртки або телевізора. З таким успіхом скоро придумають закон і будемо платити 200% за пилосос і т.д.”, – зазначає Андрій Литсюк.

Читайте також:Porsche оштрафували на 500 мільйонів євро