Київ
12 травня 2019
У Києві проходить Хода матерів
Наразі хода вирушила від Михайлівської площі по вулиці Володимирській та бульвару Тараса Шевченка до Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору.
news-image

У центрі Києва розпочалась щорічна Хода матерів, мета якої привернути увагу суспільства до проблем матерів загиблих воїнів АТО/ООС, багатодітних, матерів з онкохворими дітьми, інформує «Є!», з посиланням на УП.

 

Як повідомляє Укрінформ, у заході беруть участь близько 300 осіб, більшість з них — це матері загиблих воїнів, які несуть портрети.

 

Всі бажаючі можуть підписати листівки "Кілька теплих слів мамі героя".

 

Учасники ходи почали збиратися о 9 ранку на Михайлівський площі, запалювали лампадки біля стіни пам'яті, матері загиблих залишали імена синів на 15-метровому прапорі, який планується розгорнути і пронести до Володимирського собору.

На площі виступає військовий оркестр. Учасники вшанували загиблих героїв АТО/ООС, розгорнули Прапор Пам’яті, а також поклали квіти до "Народної Стіни Пам’яті".

 

Наразі хода вирушила від Михайлівської площі по вулиці Володимирській та бульвару Тараса Шевченка до Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору, де відбудеться богослужіння за участі почесного патріарха ПЦУ Філарета.

 

 

 

Читайте також: Міжнародний день матері: не забуваймо завдяки кому ми з'явилися на світ