Війна
13 травня 2019
На звільнення окупованих територій піде менше доби - екс-командувач ООС
В ОРДЛО всі керівні військові посади обіймають росіяни.
news-image

На військову операцію щодо звільнення Україною окупованих територій піде менше доби. Про це в інтерв'ю ТСН заявив екс-командувач Операції об'єднаних сил, генерал Сергій Наєв, передає «Є!»

Відповідаючи на питання про те, скільки часу займе звільнення наших територій від окупантів Наєв зазначив, що для цього потрібно "дуже мало часу".

"Безпосередньо на військову акцію щодо звільнення території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидка дія, щоб дійти до українського кордону і там закріпитись. А на звільненій території одразу ж мають розпочати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури", - зазначив генерал.

 

"В ОРДЛО росіяни обіймають всі керівні військові посади та входять до складу підрозділів так званої точкової дії. Спецпідрозділи, інструктори з Росії. Їх там загалом від 2100 до 2300 осіб. А в "лавах армій" перебувають близько 11 тисяч російських громадян (це ще до видавання паспортів), а решта особового складу - місцеві мешканці", - зазначив Наєв.

Він додав, що командирів так званих 1-ого армійського корпусу чи другого армійського корпусу ніколи не показують, що "частково підтверджує", що на цих посадах перебувають "кадрові російські генерали". 

Також Наєв зазначив, що у ворога є безпосередні плани щодо наступальних дій.

"Ми знаємо загрозливі напрямки на лінії зіткнення, і таких напрямків понад десять. Ми передбачаємо дії у відповідь - на цих напрямках всі засоби постійно готові реагувати. Також ми відстежуємо загрозливі ділянки кордону Луганської області і Росії, Азовського моря в межах ООС. В усіх цих напрямках готові реагувати на активні дії ворога", - розповів екс-керівник ООС.

Нагадаємо, на початку травня 2019 року Порошенко в рамках ротації призначив новим командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Читайте також: Радник Зеленського прокоментував призначення Порошенком нового командувача ООС