Політика
14 травня 2019
Порошенко розповів, хто у керівництві ЄС допомагав Україні
Порошенко відвідав Брюссель востаннє в якості чинного голови держави.
news-image

Президент Петро Порошенко під час свого прощального візиту до Брюсселя в статусі голови держави оголосив, кому з європейських посадовців він найбільше вдячний за підтримку України у останні роки, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Порошенко виступив на конференції, що пройшла в рамках відзначення 10-річчя формату Східного партнерства. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нагадав, що цей візит напевно стане останнім для Порошенка в якості чинного голови держави.

Президент України наголосив, що Київ відчував підтримку, в тому числі у останні роки.

"Я хочу подякувати президенту Юнкеру, який зробив неймовірно багато, щоби повернути Україну до сім’ї європейських націй. Хочу подякувати президенту Туску, співпраця з яким була надзвичайно важливою, особливо – в питанні запровадження санкцій проти Російської Федерації за порушення Мінських угод, та за те, що він зберігав єдність усіх 28 європейських націй", - наголосив він.

Також президент підкреслив заслугу інших європейських посадовців.

"Я дякую Європарламенту за комплексну підтримку України. Будь ласка, зберігайте цей напрямок. Я хочу подякувати всій Єврокомісії, особливо комісару Гану, який, здається, відвідував Україну частіше за будь-яку іншу державу, і це свідчить про потужний інтерес Комісії. Також дякую Сесілії Мальмстрьом, яка доклала дуже багато зусиль, щоби збільшити товарообіг між Україною та ЄС", - зауважив він.

 

Читайте також: Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого директора заводу, якого НАБУ підозрює в розкраданні коштів УЗ