Світ
14 травня 2019
Франція виступає за збереження РФ в Раді Європи
Еммануель Макрон відзначив важливість пошуку рішення, яке дозволило б зберегти Росію в ПАРЄ з усіма витікаючими з цього правами і обов'язками.
news-image

Макрон відзначив важливість пошуку рішення, яке дозволило б зберегти Росію в ПАРЄ, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Франція закликає країни Ради Європи підтримати зусилля по збереженню Росії у ПАРЄ. Про це йдеться в заяві МЗС Франції.

Як повідомляється, президент Еммануель Макрон відзначив важливість пошуку рішення, яке дозволило б зберегти Росію в ПАРЄ з усіма витікаючими з цього правами і обов'язками.

"Франція закликає всі держави-члени підтримати зусилля, що робляться в даний час головуючою фінською стороною", - йдеться в повідомленні.

У Франції прокоментували заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що Україна вийде з Мінського угоди, якщо Рада Європи поверне Росії право голосу в ПАРЄ.

"Зобов'язання сторін щодо виконання Мінських угод повинні дотримуватися. Вони не можуть бути пов'язані з ситуацією в Раді Європи", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що існують "хороші шанси" для уникнення можливого виходу Росії з ПАРЄ. Ягланд зазначив, що з цього питання зараз ведуться "предметні дискусії" між Комітетом міністрів РЄ та Парламентською асамблеєю Ради Європи.

У свою чергу, в Україні заявили, що спроби повернути Росії у ПАРЄ без виконання нею умов, які сама ж ПАРЄ висунула до Росії, будуть розхитувати Раду Європи.

Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася змінювати процедуру застосування санкцій. Зокрема, у ПАРЄ змінили текст термінового доповіді, яка повинна була забезпечити зняття санкцій та повернення делегації РФ до роботи в асамблеї.

Читайте також:Росія хоче відібрати українське громадянство у політв'язня Балуха