Події
15 травня 2019
Груба помилка: експерти назвали винуватців трагедії в Шереметьєво
Експерти назвали винуватців трагічної катастрофи Sukhoi Superjet 100.
news-image

Пожежа в літаку в Шереметьєво 5 травня, забрала життя 41 людини з 78, що перебували на борту. Експерти назвали винуватців трагічної катастрофи Sukhoi Superjet 100. Про це повідомляють росЗМІ, пише «Є!» з посиланням на РБК.

У результаті проведеного розслідування, з'ясувалося, що у літак дійсно вдарила блискавка через 15 хвилин після зльоту. Експерти вважають, що така ситуація безсумнівно вважається аварійною, однак вона не вимагає негайної посадки.

Груба помилка: експерти назвали винуватців трагедії в Шереметьєво

Однак пілоти спробували якомога швидше посадити авіалайнер. Саме цей маневр експерти назвали фатальним. Перед самим приземленням льотчики різко збільшили режим роботи двигунів і водночас опустили ніс літака.

Справа в тому, що при швидкій посадці передня стойка шасі стиснулася, підкинувши літак вгору, спровокувавши серію "підскоків" від злітно-посадкової смуги. Від ударів задні стійки шасі продавили паливні баки, і паливо, що залишилося в баках, спровокувало загоряння літака.

Груба помилка: експерти назвали винуватців трагедії в Шереметьєво

На думку фахівців, саме помилка пілотів спровокувала пожежу. Справа в тому, що спроба посадки після першого "відскоку" від посадкової смуги - це груба помилка. У такій ситуації необхідно припинити посадку і починати екстрений зліт.

Читайте також:У світі виходить серіал «Чорнобиль» виробництва HBO та Sky (фото, відео)