Політика
16 травня 2019
В Раду збирається балотуватися екс-нардеп, який підтримував бойовиків ЛНР у 2014 році
СБУ повідомила, що ніяких кримінальних проваджень щодо екс-нардепа не розслідує.
news-image

Колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Струк, який у 2014 році відкрито підтримував антиукраїнські виступи і незаконний сепаратистський референдум в Луганську, збирається балотуватися в парламент восени нинішнього року. Про це стало відомо з джерел в оточенні екс-нардепа, пише журналіст Денис Казанський у Фейсбуці, передає «Є!»

Балотуватися Струк хоче у 113 мажоритарному окрузі (Луганська область).

Зазначається, що навесні 2014 року Володимир Струк відкрито підтримував антиукраїнські заворушення в Луганській області, а також особисто брав участь в створенні незаконних збройних формувань ЛНР. На відміну від інших нардепів і мерів Донбасу, які намагалися робити це непублічно, Струк не приховував своєї участі в діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Вже цієї осені Володимир Струк знову має шанси зайняти депутатське крісло в парламенті країни. І формально ніяких перешкод для цього у нього немає. Адже СБУ ще в 2016 році у відповідь на депутатський запит нардепа Ігоря Лапіна  повідомила, що ніяких кримінальних проваджень щодо Володимира Струка не розслідує.

Як пише Денис Казанський, він звернувся до СБУ з приводу цієї ситуацїї.

"Вчора Масі Найєм подав у СБУ заяву від мого імені і в подальшому, як адвокат, разом зі своєю фірмою буде займатися цією справою. Сам я не юрист, і навряд чи зможу спілкуватися зі спецслужбою так само предметно і компетентно, як кваліфіковані юристи. А хочеться, щоб ця справа дійсно була доведена до логічного фіналу. Людині, що закликала вбивати українських солдатів, місце на нарах, а не в нашому парламенті", - написав журналіст.