Політика
16 травня 2019
Рабінович: У США погодилися з мирним планом Медведчука
Нардеп упевнений, що єдиний вихід із ситуації на Донбасі - мирний план Медведчука.
news-image

Курт Волкер, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні, підтримав те, що багато років пропонує Віктор Медведчук, голова політичної ради партії «Опозиційна платформа - За життя», по Донбасу. Про це розповів народний депутат України і голова вищезгаданої партії Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу NewsOne, передає «Є!»

«Я спілкуюся абсолютно з усіма політиками - Порошенком, Тимошенко, Ляшком, Аваковим, Яценюком та іншими. Це моя робота. Якщо я з ними не спілкуюся, то я погано роблю свою роботу. Зеленський молодець в тому, що переміг Порошенка. За нього ж люди проголосували тому, що він обіцяв мир. Так нехай бере і йде до цього. А за фактом його радник вже заявив, що збирається проводити спецоперації в тилу Росії», - заявив парламентарій.

За його словами, партія підтримає Зеленського, якщо він буде встановлювати мир в країні.

«Я підтримаю Зеленського, коли він запропонує повністю дотримуватися формату Мінських угод, коли він запропонує мир на Донбасі. Кілька днів тому Волкер сказав, що він за амністію, за автономію (Донбасу - ред.). Ми ж не можемо бути собачками, які віддано слухають господаря. Тоді зробіть себе 51-м штатом США. Є країна Україна? Є зовнішньополітичний курс? Ось потрібно йому слідувати», - підкреслив народний депутат.

Політик упевнений, що єдиний вихід із ситуації на Донбасі - це підтримати мирний план Медведчука.

«Якщо ми хочемо миру, розвитку країни, то нам не потрібні чергові експерименти. Не потрібно запрошувати марсіан для розв'язання наших питань. Два роки Медведчук був злочинцем і негідником, а зараз спецпредставник США Курт Волкер говорить те, що Медведчук давно пропонував. Немає іншого шляху, тільки мирний план Медведчука», - підсумував Вадим Рабінович.