Світ
16 травня 2019
В Австралії запропонували створити міністерство із запобігання самогубствам
В середньому щодня здійснюють самогубства вісім австралійців.
news-image

В Австралії запропонували створити федеральне міністерство, яке б зайнялося запобіганням суїцидів - National Suicide Prevention Office. З відповідною ініціативою виступила Організація із запобігання самогубствам, передає «Є!»

"Запобігання самогубствам залишається досить складним завданням, і це необхідно вирішувати як проблему всього суспільства на рівні уряду і не розглядати суїцидальні спроби австралійців тільки з позицій охорони здоров'я", - пояснила виконавчий директор ОЗС Ньювес Мюррей.


На її думку, в цій роботі слід залучити співробітників Centrelink - австралійського агентства соціального забезпечення, а також фінансових консультантів і працівників комунальних організацій. Їх потрібно навчити виявляти людей, які збираються накласти на себе руки, вважає Мюррей.

Згідно з доповіддю, опублікованою Радою громад Австралії в травні, в середньому щодня здійснюють самогубства вісім австралійців. Рівень суїцидів серед корінних австралійців у два рази вище, ніж серед некорінного населення.

За даними Австралійського бюро статистики, у 2017 році цей показник склав 3128 осіб, що на 9,1% більше, ніж роком раніше. Суїциди зараз опинилися на 13-му місці серед причин, які найчастіше ведуть до смерті австралійців.

Читайте також: У Львові зранку сталося два самогубства