Світ
17 травня 2019
«Не буде воронів - паде Великобританія»: у Тауері вперше за 30 років з'явилися пташенята
Згідно з повір'ям, якщо в Тауері не залишиться воронів, то паде не тільки сама фортеця, але і вся Великобританія.
news-image

У британській фортеці Тауер вперше за 30 років з'явилися пташенята в сімействі чорних ворон, що захищають, згідно з легендою, не тільки цей символ Великобританії, але і все Сполучене Королівство. Про це повідомив представник церемоніальноїї варти Тауера, доглядач воронів Кріс Скайф, передає «Є!»
 

"Все відбулося досить несподівано: всього за одну ніч пара Хугін і Мунін побудувала величезне гніздо, і майже відразу ж самка стала влаштовуватися в ньому", - розповів доглядач.

Потім, 23 квітня, коли у Великобританії відзначають День святого Георгія - покровителя Англії, Скайф побачив, що птахи несуть в гніздо їжу.

"Не хотів їх турбувати, і тільки на нинішньому тижні зміг підійти до них ближче і переконатися, що у них чотири здорових пташеняти", - додав стражник.

Зараз батьки годують пташенят кожні дві години. Самець Хугін приносить в гніздо самиці Мунін перепелів, мишей і щурів, що поставляються доглядачем. З моменту появи на світ пташенята виросли з 7,6 до 30 см у висоту.

Поява нових воронів сприймається як величезна удача. Згідно з повір'ям, якщо в Тауері не залишиться воронів, або ж вони покинуть його, то паде не тільки сама фортеця, але і вся Великобританія. Єдиний раз в історії ворони залишили Тауер у 1946 році, після закінчення Другої світової війни, в дуже складний для Британії час.

З'явилися ці птахи в фортеці в 1662 році за вказівкою англійського короля Карла II (1630-1685) і до цього дня знаходяться під охороною монаршого указу. Їм підрізають крила, щоб вони не злітали. Проте одного разу, в 1981 році, ворон на прізвисько Грог зумів все ж вибратися з Тауера і був помічений в одному з районів Лондона Вест-енді.

Читайте також: Британка отримала £ 18 тисяч, вгадавши ім’я сина принца Гаррі