Політика
17 травня 2019
Партія Рабіновича і Медведчука - фаворит парламентської гонки, - пул соціологів
За результатами опитування, про намір голосувати на виборах до Верховної Ради, якби вони проходили в найближчу неділю, повідомили 79,2%.
news-image

Партія «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука є фаворитом парламентської виборчої кампанії, пише «Є!».

Про це стало відомо з соціологічного дослідження Центру «Соціальний моніторинг», Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка і Соціологічної групи «Рейтинг», яке провели з 30 квітня по 10 травня в 24 областях України.

За результатами опитування, про намір голосувати на виборах до Верховної Ради, якби вони проходили в найближчу неділю, повідомили 79,2% (49,3% - точно і 29,9% - швидше за все взяли б участь).

Рівень підтримки політичних сил серед виборців, які вже визначилися зі своїм вибором, станом на першу половину травня такий:

«Слуга народу» (В. Зеленський) - 39,9%, «Опозиційна платформа -За життя» (В. Рабінович, В . Медведчук) - 10,9%, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (П. Порошенко, Ю. Луценко) - 10,6%, Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» (Ю. Тимошенко) - 9,1%, «Сила і честь» (І. Смешко) -5,1%, «Громадянська позиція» (А. Гриценко) - 5,0%.

 

Решта партій набирають менше 5% і не проходять до Верховної Ради.

У той же час лідером антирейтингу є БПП «Солідарність» - 43,9% ні в якому разі не готові проголосувати за цю політичну силу.

Також за результатами опитування стало відомо, що 38,1% виборців бачать серед перших кроків президента - розпуск нинішнього складу Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів. Майже половина респондентів виступає за кроки, які пов'язані з вирішенням конфлікту на сході і його наслідками.

Всього в ході соціологічного дослідження було опитано 3000 респондентів. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента. 1500 респондентів було опитано з використанням паперової анкети і 1500 -анкета на планшеті.

Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1: 0,9 до 0,5: 0,5 становлять 1,10 -1,83 відсотка.

Читайте також:«Я тоді не я буду»: Вакарчук хоче і керувати партією, і співати