Україна
18 лютого 2015
На засіданні РНБО було поставлено питання про введення в Україну миротворців ООН
news-image
"Сьогодні вам буде запропоновано обговорити питання запрошення в Україну миротворчої місії Організації об'єднаних націй, яка діятиме згідно з мандатом Ради безпеки ООН", - сказав Порошенко на засіданні РНБО в середу ввечері.

"За моїм дорученням це питання відпрацювали апарат РНБО, уряд, були залучені МЗС. Ми бачимо найкращий для нас формат - це поліцейська місія Євросоюзу. Упевнений в тому, що це буде найбільш ефективною і найбільш оптимальною гарантією безпеки ситуації, що склалася, коли мир не дотримуються - ні Росія, ні ті, хто її підтримує ", - сказав президент.

Він також поінформував, що попередньо обговорював це питання в ході мінських переговорів з президентом Франції та канцлером Німеччини, а також з президентом Росії, "прогнозуючи, що ці мінські домовленості не будуть виконані".

"Після прийняття сьогоднішнього рішення (а я сподіваюся, що воно буде прийнято) ми почнемо офіційну роботу за зверненням наших партнерів, офіційні консультації, які зможуть забезпечити мир", - сказав Порошенко.
Читайте також: Порошенко запропонував створити військовий кабінет РНБО