Світ
25 травня 2019
Президент Франції роз'яснив скільки часу потрібно на відновлення Нотр-Даму
Він запевнив, що шпиль собору буде повністю відновлений.
news-image

Президент Франції Емманюель Макрон як і раніше вважає технічно можливим відновити потерпілий при пожежі собор Паризької Богоматері за п'ять років.

Як повідомляє "Європейська правда", слова президента Франції цитує Le Monde, інформує «Є!», з посиланням на УП.

"Цей термін в п'ять років - потенційно можливий. І це без шкоди якості матеріалів і процесу будівельних робіт", - вважає Макрон.

Раніше президент Франції заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Такі терміни викликали подив у багатьох французьких архітекторів, впевнених, що в реальності подібні роботи займуть набагато більше часу.

 
"Багато переживають щодо того, як будуть здійснені ці роботи в такі стислі терміни", - прокоментував такі побоювання Макрон.

Він запевнив, що шпиль собору буде повністю відновлений. При цьому, за його словами, архітектори повинні будуть проявити винахідливість при відновленні собору і надихнутися "тим, що зробив Виолле-ле-Дюк", який в 19-м столітті спорудив цей шпиль.

Сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері 15 квітня. ПНагадаємо, причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Читайте також: Пожежа в Нотр-Дамі: робітники курили на даху попри заборону