Світ
27 травня 2019
IKEA продає дизайнерські килими тільки покупцям, які пройшли сканування мозку
Так шведи вирішили боротися зі спекулянтами, які купують дизайнерські речі за $ 500, а потім продають їх на Ebay як мінімум в два рази дорожче.
news-image
Шведський виробник меблів IKEA вирішив продавати обмежені колекції килимів від дизайнерів, художників і модельєрів тільки клієнтам, які зможуть довести, що вони дійсно хочуть їх купити. Про це пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Так шведи вирішили боротися зі спекулянтами, які купують дизайнерські речі за $ 500, а потім продають їх на Ebay як мінімум в два рази дорожче.

Навесні компанія випустила колекцію килимів, які вироблені в колаборації, наприклад, з креативним директором Louis Vuitton Вірджілом Абло, японською художницею Мисак Каваї, польським дизайнером Філіпом Паговскі і іншими. IKEA випускає такі обмежені колекції з 2015 року.

Щоб уникнути перепродажу в інтернеті IKEA встановила в деяких магазинах в Бельгії спеціальні сканери під назвою He (art) Scanner, які нібито фіксують серцебиття покупця і сканують його мозок.

Якщо датчики сканера вловлюють "збудження" від побаченого килима або навіть "любов" до нього, то клієнту дозволяють купити предмет декору, якщо ні - відправляють до наступного товару. Обмежену колекцію розпродали за тиждень. 

І хоча в IKEA стверджують, що за допомогою сканера їм вдалося домогтися, щоб жоден килим не з'явився в інтернеті за завищеною ціною, Next Web пише, що це не так. Автор сайту простим пошуком знайшов на Ebay килим від Абло за $ 950 і за $ 1000 - від Мисак.

Читайте також:Віталій та Володимир Клички випробували новий пішохідно-велосипедний міст на міцність