Суспільство
19 лютого 2015
Семенченко пропонує створити координаційний штаб добровольчих батальйонів
В Україні створили координаційний штаб добровольчих батальйонів.
news-image

Про це повідомив у на прес-конференції у Дніпропетровську народний депутат Семен Семенченко.

«З метою збереження незалежності України, повернення відчужених територій, боротьби з корупцією, наведення ладу у країні, допомоги Президентові України в цей нелегкий час ми ухвалили рішення створити об’єднаний штаб українських добровольчих батальйонів. Ми підписали декларацію, вона відкрита для підписання добровольчими підрозділами і волонтерськими організаціями», – цитує заяву Радіо Свобода.

За його словами, під меморандумом нової структури вже поставили підписи керівники батальйонів «Кривбас», «Донбас», «Полтава», «Придніпров’я», «Січеслав», 20-го батальйону територіальної оборони, 37-ї ОМБ, об’єднання афганців «Гідність і воля», Автомайдану, ДУК «Правий сектор» тощо.

Як заявив Семенченко, нова структура допоможе добровольчим об’єднанням у координації зусиль, зокрема, для обміну розвідданими, розробки планів спільних військових операцій тощо.

Читайте також:Муженко повинен піти у відставку слідом за Гелетеєм - Семенченко

Водночас нардеп зауважив, що разом із однодумцями наполягатиме на зміні керівництва Генерального штабу.

«Ми закликаємо передусім Президента України Петра Олексійовича Порошенка підтримати нашу ініціативу. І друге – ми закликаємо змінити керівництво Генерального штабу... 25-го числа ми збираємось, виробляємо спільну позицію і представляємо її Верховній Раді», – зазначив Семенченко, додавши, що українські бійці не повинні «гинути через неграмотність, некомпетентність і безвідповідальність інших людей» і мають «стояти один за одного».