Український фільм вперше потрапив у конкурсну програму анімаційного фестивалю в Ансі
Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі — один із найбільш відомих та престижних анімаційних форумів світу, заснований у 1960 році.
news-image
Фільм «Кохання» Микити Лиськова представить Україну на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів у французькому Ансі. Українська стрічка вперше потрапила до конкурсної програми цього фестивалю.

Про це на прес-конференції розповіла прес-секретарка Держкіно Марія Дідик, передає «Укрінформ», пише «Є!».

На представлення України на фестивалі Держкіно виділило 500 тисяч гривень.

«Україні треба заявити про себе і бути присутній на цій мапі. Маємо показати в Європі, що у нас є свої проекти, свої аніматори. І ми поступово рухаємося до того, щоб бути помітними не лише у себе в країні, а й за кордоном також», — зазначив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

У межах Міжнародного анімаційного фестивалю працюватиме кіноринок Mifa Market, на якому Україна буде представлена власним стендом. На ньому презентуватимуть завершені кінострічки, а також проекти фільмів і серіалів, що знаходяться на стадії розробки або виробництва. Їх близько 30, п’ять із них — повнометражні.

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі — один із найбільш відомих та престижних анімаційних форумів світу, заснований у 1960 році.

Стрічка «Кохання» розповідає історію кохання за допомогою символів і звуків. Фільм знято без слів. Його творці поставили за мету показати у дотепному стилі історію-роздум про стосунки між людьми.

Нагадаємо, раніше українська студія веб-дизайну отримала нагороду на міжнародному конкурсі Awwwards.

Читайте також:8 кращих історичних серіалів всіх часів