Політика
6 червня 2019
Кучма на переговорах у Мінську запропонував зняти економічну блокаду Донбасу
Це було підтримано представниками ОРДЛО.
news-image

У Мінську вперше за півтора місяці відбулося засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Перерва була пов’язана з кампанією виборів президента України, передає «Є!» із посиланням на Радіо Свобода.

Після обрання новим головою держави Володимир Зеленський повернув на посаду керівника української делегації на переговорах щодо Донбасу Леоніда Кучму, а в гуманітарну підгрупу направив екс-омбудсмена Валерію Лутковську. 

Однієї з пропозицій, яка прозвучала у Мінську, була пропозиція про зняття економічної блокади з непідконтрольних нині Києву районів Донбасу, повідомив посередник на переговорах від ОБСЄ Мартін Сайдік.

«З такою пропозицією виступив Леонід Кучма. Це було дійсно так, і це було підтримано представниками ОРДО і ОРЛО. І це питання буде на розгляді економічної підгрупи наступного разу», – сказав представник ОБСЄ.

Зняття блокади непідконтрольних Києву районів, яка діє з березня 2017 року, також було б «великим прогресом», зауважив Мартін Сайдік.

Представник Росії на переговорах Борис Гризлов у інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що економічній підгрупі вже доручили обговорити відновлення економічних зв'язків у випадку ухвалення Києвом рішення про зняття економічної блокади окремих районів Донбасу.

«В цьому питанні Донецьк та Луганськ запропонували конкретні ініціативи. Сподіваємося, що прямий діалог Донецька, Луганська та Києва дозволить знайти взаємоприйнятні рішення в рамках роботи економічної підгрупи», – цитує представника Росії «Інтерфакс».
Читайте також: Зеленський повернув у Мінські переговори Кучму