Політика
7 червня 2019
Франція офіційно підтримала зняття економічної блокади з ОРДЛО
Тристороння контактна група на наступному засіданні обговорить зняття економічної блокади з окремих районів Донецької та Луганської областей.
news-image

Франція підтримує зняття блокади з Донбасу і слабку реакцію президента України Володимира Зеленського на паспортизацію Росією мешканців ОРДЛО. Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв'ю РБК-Україна, передає «Є!» із посиланням на Прямий.

За її словами, всі ініціативи, спрямовані на відновлення миру на Донбасі, заслуговують підтримки.

"Франція завжди підтримувала обмін з населенням по інший бік лінії зіткнення. Всі ініціативи, спрямовані на відновлення миру на Донбасі, заслуговують підтримки", - заявила вона.

Також вона прокоментувала роздачу російських паспортів жителям ОРДЛО.

"Позиція Зеленського - не роздувати цю історію - правильне рішення, тому що ідея полягає в тому, щоб відкривати всі двері для мирного врегулювання, навіть якщо це складно, навіть якщо з іншого боку ви отримуєте подібні провокації.

Для Зеленського важливо поліпшити соціально-економічну ситуацію на Донбасі. Це те, про що він публічно говорив. Я багато разів бувала на Донбасі і розумію, що якщо ви хочете повернути території, то треба повернути і серця українців, що живуть на обох сторонах лінії розмежування", - зазначила Дюмон.

Зазначимо, Тристороння контактна група по Україні на наступному засіданні обговорить зняття економічної блокади з окремих районів Донецької та Луганської областей.

П'ятий президент Петро Порошенко висловив занепокоєння несподіваною новиною за підсумками засідання ТКГ у Мінську про нібито готовність України в односторонньому порядку скасувати економічні обмеження щодо ОРДЛО.

Також Петро Порошенко заявив, що торгівля з тимчасово окупованим Донбасом призведе до скасування міжнародних санкцій проти Російської Федерації.

Читайте також: Кучма на переговорах у Мінську запропонував зняти економічну блокаду Донбасу