Суспільство
7 червня 2019
Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов заговорив українською
Політик брав уроки української.
news-image

Беручи участь в ефірі телеканалу ZIK, екс-депутат Держдуми Російської Федерації Ілля Пономарьов зазначив, що легко може спілкуватися з іншими учасниками ефіру українською мовою. Решта гостей, які приєднались до ефіру, радісно привітали такий крок від російського політика, передає «Є!» із посиланням на ZIK.

Подія мала місце в ефірі авторської програми Остапа Дроздова «Прямим текстом».

Представляючи гостя студії, ведучий Остап Дроздов пригадав, як приблизно півроку тому Ілля Пономарьов зізнавався, що бере уроки української. Відтак, запитав, якими є результати.

«Якщо ви бажаєте, можемо поспілкуватися українською мовою», – відповів росіянин українською.

Екс-голова МЗС Володимир Огризко підкреслив, що ще у спілкуванні перед ефіром пан Ілля перейшов на державну мову.

Зокрема, українською мовою Ілля Пономарьов прокоментував поїздку Президента України Володимира Зеленського до Брюсселю та його зустрічі із західними політиками.

«Як на мене, усі «меседжі» були доволі чіткими. Я просто вважаю, що у пана Зеленського дещо інший підхід – у нього не такий політичний підхід, як до цього звикли звичайні політики. Він просто робить те, що вважає правильним у конкретний момент», – підкреслив екс-депутат російської Держдуми.

Він також підкреслив, що немає ніяких сумнівів щодо європейської орієнтації Володимира Зеленського. Мовляв, він точно не є проросійським політиком.

«Однак, він насправді хоче об'єднати Україну. Зеленський не хоче, що була одна позиція Заходу, інша Сходу, а третя – у Центральній Україні. Він хоче, щоб була спільна позиція України, тому й говорить про референдуми та інші речі», – запевнив Ілля Пономарьов. Знову ж таки, українською.

Крім того, успіхи росіянина у вивченні української мови відзначив народний депутат України Ігор Гузь.

«Пан Ілля, фактично, вільно говорить українською мовою. Це показник для дуже багатьох тих, хто «плаче» через закон про мову. Колишній громадянин Російської Федерації, екс-депутат Держдуми може вивчити українську і вільно нею спілкуватися, тому що він цього хоче», – резюмував парламентар.