Політика
9 червня 2019
Порошенко заявив, що не проти очолити новий уряд
На запитання, чи розглядає Порошенко можливість стати прем’єром, п’ятий президент відповів ствердно.
news-image

П’ятий президент України Петро Порошенко готовий стати прем’єр-міністром у разі перемоги своєї партії «Європейська солідарність» на дострокових парламентських виборах. Про це він сказав у коментарі "Громадському", інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Так, на запитання, чи розглядає Порошенко можливість стати прем’єром, п’ятий президент відповів ствердно. 

«Якщо ми переможемо на виборах, то – так», – заявив Порошенко.
Стосовно ж того, «чи буде він особисто народним депутатом, чи після виборів складе мандат», Порошенко зазначив лише: «Я твердо переконаний, що як лідер партії несу повну відповідальність і за дії партії і за дії фракції.»

На з'їзді партії "Європейської солідарності" 9 червня було представлено першу десятку списку кандидатів у народні депутати. Очолив виборчий список лідер партії, екс-президент України Петро Порошенко. До першої десятки, зокрема, ввійшли голова Верховної Ради восьмого скликання Андрій Парубій, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, командувач Високомобільних десантних військ ЗС України Михайло Забродський, народний депутат Мустафа Джемілєв та медик-доброволець, командир медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

Читайте також: Рабінович: Наша партія йде на парламентські вибори, щоб перемогти