Політика
12 червня 2019
«Не обіцяв»: у Зеленського пояснили, чому не знизять тарифи
За словами представника президента, Зеленський "жартував про тарифи".
news-image

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що Володимир Зеленський безпосередньо не обіцяв зниження тарифів для українців, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

"Зеленський напряму не обіцяв зниження тарифів, хоча він розуміє, що це є проблемою. Якщо послухати, що саме говорив президент у ролику про тарифи, то там він заявляв про потребу збільшення видобуток газу, інвестування, зупинку імпорту газу й розвиток експорту. Тоді ціна на газ у нашій країні впаде на 20-30%, а, може, й більше", – повідомив Герус в ефірі "24 каналу".

За його словами, Зеленський жартував про тарифи, що вони високі.

"Зеленський жартував про "Роттердам+", що це корупційна формула. Але прямих обіцянок він не давав. Звичайно, що люди десь у напівнатяках хочуть бачити те, що вони хочуть бачити. Те, що люди його підтримали, означає, що вони готові голосувати за якусь більшу ідею, мрію, майбутнє, аніж просто зниження тарифів. Якщо в нас зарплати будуть більші, то і тарифи можуть бути не такою проблемою", – повідомив Герус.

Представник президента в Кабінеті міністрів підкреслив, що ціни на тепло і газ мають певні обмеження щодо МВФ.

"Політика й позиція такі, що треба продовжити співпрацю з МВФ. У нас ріст ВВП не той, де ми можемо бути самостійно й сказати, що ми без них далі розвиваємося та справляємося", – підсумував Герус.


Читайте також:
«Ну, це ж не генерал»: Мендель виправдала надання звання другу Зеленського