Політика
13 червня 2019
В.о. голови СБУ, друг Зеленського Баканов заявив, що у його дружини громадянство РФ
За його словами, дружина "має стійку проукраїнську позицію".
news-image

Тимчасово виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що його дружина - громадянка Росії. Відповідна заява опублікована на ФБ-сторінці СБУ, передає «Є!»

Зокрема, Баканов відмітив, що  "спецперевірка в СБУ не виявила жодних обмежень" щодо призначення його на посаду заступника голови СБУ та не виявила перешкод наданню допуску до державної таємниці".

"Я одружений, ми з дружиною маємо двох синів. Старший, Артур, після навчання у військовому ліцеї ім. І. Богуна закінчив київський вищий навчальний заклад, він працює і живе окремо. Молодший - Степан, навчається в школі. Обидва українці. Моя дружина, українка, жила і навчалася у школі Кривого Рогу. Поступила у вищій навчальний заклад на території Росії, під час розпаду СРСР отримала паспорт громадянки РФ.

Зауважу, тоді були часи кардинально інших відносин між Україною та Росією. Натомість, з 1998р. вона живе і працює в Україні із посвідкою на постійне проживання в нашій державі, знаходиться в процесі оформлення українського громадянства. Оксана не відвідувала територію Російської Федерації з 2013 року", - повідомив Баканов.

За його словами, дружина "має стійку проукраїнську позицію".

"Отримання громадянства багато років було корумпованою годівницею для деяких чиновників. Ми ніколи не підключали до процесу «фірми», посередників і не будемо звертатися з таким проханням до Президента.

Ми робимо це так, як і тисячі простих людей, в чиєму телефоні немає номеру Президента", - пояснив Баканов відсутність громадянства України у своїй дружини.

 

Читайте також: «Ну, це ж не генерал»: Мендель виправдала надання звання другу Зеленського