Суспільство
13 червня 2019
Під час масштабної ДТП у Польщі українець рятував людей, витягаючи їх із палаючих машин
Президент Польщі може нагородити чоловіка.
news-image

Президент Анджей Дуда може нагородити українського водія, який рятував пасажирів із палаючих автомобілів під час масштабної недільної ДТП, що сталася на автомагістралі А6 у Щецині. Про це повідомляє телеканал Polsat News, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

«Справа буде розглянута в Канцелярії президента, незалежно від того, чи з’явиться такий запит», - сказав заступник голови Канцелярії президента Польщі Павел Муха.

У неділю, 9 червня, на автомагістралі A6 неподалік Щецина у північно-західній Польщі трапилася трагічна дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої загинуло шість осіб.  Загалом зіткнулося десять автомобілів. Водночас водії розповіли про героїчний вчинок громадянина України.

Унаслідок зіткнення загорілося декілька автівок.

За словами однієї з жінок, яка стала учасницею ДТП, її врятував пан Андрій. За словами свідків, коли громадянин України побачив аварію, він вибіг зі свого авто з вогнегасником і допоміг декільком постраждалим.

«Пан Андрій витягнув мене через вікно», - розповіла жінка.

За інформацією Радіо Щецин, йдеться про щонайменше двох жінок та двох дітей.

Загалом у ДТП травми отримали 16 осіб. Чотирьох людей було госпіталізовано.

Слідчі затримали водія вантажівки. За подібний вчинок передбачене покарання від 2 до 12 років позбавлення волі. За словами поліції, водій був тверезим.

Читайте також: Українські мігранти вперше балотуються до Європарламенту від партій Польщі