Події
13 червня 2019
Москва відмовляється писати назви українських міст так, як прийнято у світі
У Росії пояснили, чому відмовляються змінити міжнародну назву столиці України Києва з "Kiev" на "Kyiv".
news-image

У Росії пояснили, чому відмовляються змінити міжнародну назву столиці України Києва з "Kiev" на "Kyiv". Про це пише «Є!» з посиланням на Рупор.

"У Російських картографічних творах і виданнях найменування міста як "Київ" вживається відповідно до російського законодавства (розпорядження президента Росії від 17.08.1995 № 1495 "Про написання назв держав - колишніх республік СРСР і їх столиць")", - йдеться в повідомленні.

Раніше Рада США з географічних назв змінила у своїй міжнародній базі написання назви столиці України з "Kiev" на "Kyiv".

У повідомленні наголошується, що "офіційно в Сполучених Штатах Америки і в міжнародному використанні" буде застосовуватися саме написання "Kyiv".

Посольство України відзначило надзвичайно важливе значення такої зміни, так як, воно буде використано не тільки в США, але і, наприклад, на міжнародних авіарейсах і в іноземних аеропортах. Адже Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) використовує саме базу Ради США з географічних назв для позначення пунктів вильоту і прибуття літаків по всьому світу.

Читайте також:Росіянам планують обмежити доступ до горілки та сигарет