Події
15 червня 2019
На Житомирщині підприємець підпалив себе на сесії міськради: поліція відкрила кримінальну справу (фото)
Присутній у залі журналіст, який першим кинувся на допомогу, також отримав опіки правого передпліччя та плеча
news-image

На Житомирщині після самоспалення підприємця під час сесії Бердичівської міськради відкрито два кримінальні провадження. Як повідомили кореспондента УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури вчора розпочато розслідування кримінальних проваджень за фактом скоєння місцевим підприємцем самоспалення у сесійній залі міської ради, за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) та за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Встановлено, що 14 червня 63-річний підприємець, прийшовши на сесію Бердичівської міськради, попросив слова для виступу щодо розв'язання питання його підприємницької діяльності. Почувши у відповідь, що для початку таку пропозицію необхідно включити до регламенту сесії, і лише тоді йому нададуть слово, чоловік дістав із кишені пляшку з розчинником, облив себе та підпалив. Внаслідок підпалу підприємець отримав серйозні термічні опіки (20%) обличчя, шиї, живота, обох передпліч. Присутній у залі журналіст, який першим кинувся на допомогу, також отримав опіки правого передпліччя та плеча. Обох потерпілих було негайно госпіталізовано до лікарні та надано невідкладну медичну допомогу. Наразі їх стан здоров’я задовільний. 

"Попередньо встановлено, що причиною вчинення підприємцем самоспалення є його незгода з відмовою Бердичівської міської ради продовжити договір оренди земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності, а також вжиття заходів для звільнення раніше орендованої ним землі", - повідомили у прокуратурі.



Читайте також: Маріуполь святкує п’яту річницю звільнення від терористів: згадуємо деталі очищення міста