Суспільство
19 червня 2019
Кабмін затвердив скорочення обласних та районних адміністрацій вдвічі з 2020 року
Скорочення працівників облдержадміністрацій та райдержадміністрацій не стосуватиметься працівників соціальних напрямків, а також тих адміністрацій, які знаходяться у Луганській та Донецькій областях.
news-image
Кабінет міністрів України ухвалив рішення скоротити чисельність працівників обласних та районних державних адміністрацій на 50% починаючи з 1 січня 2020 року.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 19 червня, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, скорочення працівників облдержадміністрацій та райдержадміністрацій не стосуватиметься працівників соціальних напрямків, а також тих адміністрацій, які знаходяться у Луганській та Донецькій областях.

Про ймовірність ухвалення такого рішення прем’єр-міністр повідомляв напередодні.

«Я завтра (19 червня — ред.) виношу на розгляд уряду пропозицію опрацювати можливість скоротити на 50% обласні, районні адміністрації. А наступний парламент має забрати право у президента та уряду призначати керівників і віддати це право людям. Оце новий підхід управління і нові можливості самоврядування. Пріоритет (обирати керівників) має бути у громадах — вам вирішувати, хто є ваші керівники», — заявив Гройсман в ефірі одного з українських телеканалів 18 червня.

Читайте також:Гройсман побажав «старим партіям» Порошенка і Тимошенко відійти в минуле