Резонанс
21 червня 2019
У прокуратурі назвали основну версію загибелі Дмитра Тимчука
Нардеп перебував у депресивному стані.
news-image

Слідство розглядає самогубство як основну версію загибелі депутата Дмитра Тимчука, тіло якого з вогнепальним пораненням знайшли 19 червня. Однак офіційну версію оголосять після проведення усіх слідчих дій – допитів осіб, які мають інформацію про причину смерті Тимчука та отримання результатів призначених судових експертиз. Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

«Виходячи зі свідчень близьких осіб, слідство володіє інформацією про те, що останній час загиблий перебував в депресивному стані, а останній тиждень взагалі не виходив з дому, як і в день смерті», – розповіла вона.

Речниця прокуратури Києва також зазначила, що в межах слідства буде призначено низку судових експертиз, зокрема, судово-медичну, балістичну та інші.  

«Крім того, ми очікуємо письмове заключення експертів, які сьогодні провели комплексне дослідження тіла загиблого», – зазначила Максимець.

У день смерті, 19 червня, у квартирі Тимчука провели огляд, вилучили речові докази – пістолет, магазин з патронами, гільзу. 

«Були відібрані змиви з рук, частин тіла, одежі загиблого та жінки, яка була в приміщенні – на предмет виявлення слідів порохових газів», – розповіли в прокуратурі.

Максимець підтвердила, що у квартирі було двоє людей – «загиблий і жінка, це встановлено з камер відеоспостереження – у коридорі на вході до квартири. Інших осіб у квартирі не перебувало».

Дмитра Тимчука знайшли мертвим удень 19 червня. Повідомлення про інцидент, за даними Нацполіції, надійшло до правоохоронців о 12:15. Як повідомив Громадському речник МВС Артем Шевченко, серед версій загибелі депутата — вбивство, самогубство, або необережне поводження зі зброєю.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Читайте також: «Говорив, що життя втратило сенс»: дружина розповіла про поведінку Тимчука перед смертю