Політика
21 червня 2019
«Нічого не повинні робити»: у Зеленського не буде подальших кроків щодо звільнення полонених українських моряків
Російський суд відмовився виконувати вимоги Міжнародного трибуналу ООН і залишив моряків під вартою.
news-image

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання звільнення українських моряків не ставиться, тому що вже є рішення міжнародного трибуналу. Про це розповіла прес-секретар президента Юлія Мендель, передає «Є!» із посиланням на Іnforesisт.

“Санкції проти Росії завжди йдуть паралельно з іншими процесами. Коли ми говоримо про переговори на тему звільнення полонених, то ми повинні говорити про кожний окремий крок по-різному. У даному випадку не ставиться під питання звільнення 24 військовополонених моряків, тому що вже є рішення міжнародного трибуналу”, – повідомила Мендель.

За її словами, президент України говорить про те, що українські моряки повинні бути звільнені.

“І він (Володимир Зеленський – ред.) зазначає, що тут ми вже нічого не повинні робити. Це рішення суду, і це повинно бути зроблено. Якщо Росія це зробить, то вона доведе, що готова до мінських переговорів і до нормандского формату”, – додала Мендель.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал ООН із морського права задовольнив позов України і зобов'язав Росію негайно повернути три українських військово-морських кораблі і відпустити 24 полонених моряків.

Московський міський суд відмовився виконувати вимоги Міжнародного трибуналу ООН і залишив моряків під вартою.

Читайте також: Зеленський розповів, про що домовився з олігархами