Політика
21 червня 2019
У Львові міністра освіти Гриневич не пустили до школи, де вона працювала вчителем біології
У міськраді вже прокоментували ситуацію.
news-image

Міністра освіти і науки Лілію Гриневич у Львові не пустили до школи для розмови із освітянами. Про це чиновниця написала у Фейсбуці, передає «Є!»

"Мене як Міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови", - написала Грневич.

Міністр зауважила, що "особливо неприємно" те, що це школа, в вона колись працювала вчителем біології.

"Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - написала вона.

Згодом у прес-службі Львівської міськради прокоментували ситуацію. Зокрема, у міськраді зазначили, що не отримували офіційного повідомлення про проведення зустрічі з міністром освіти і науки в одній із львівських шкіл в рамках робочого візиту.

«Жодної інформації до міста щодо зустрічі міністра освіти і науки України з вчителями не надходило. Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста. Щодо відвідин школи — радо запрошуємо у будь-який навчальний заклад міста, нам є чим поділитися", — повідомили у міському управлінні освіти ЛМР.